A Városliget története

Választható időpontokban

Jegyárak: Teljes árú belépő 1400 Ft, kedvezményes jegy 700 Ft.
A Millennium Háza A Városliget története című kiállítással várja vendégeit. A digitális technológia megoldásait alkalmazó, kiemelten gyerekbarát kiállítás célja, hogy egy interaktivitásra épülő időutazásra hívja a látogatókat.

A kiállítás 7 állomáson keresztül mutatja be a Városliget kiemelkedő szerepét Budapest fejlődésében. Utazhatunk a kontinensen elsőként, 1896-ban megnyitott Millenniumi földalatti vasúton, amely nemcsak a gyorsan fejlődő Budapest egyik büszkesége, hanem olyan műszaki, közlekedéstörténeti innováció is volt egyben, amely már megszületése pillanatában kivívta a nemzetközi érdeklődést. A vendégek a virtuális utazás során felkeresik a földalatti nevezetes megállóit. Ferenc József császár királyi kocsijában utazva feltárul előttünk a hajdani Operaház, az Állatkert, az Artézi fürdő (azaz a Széchenyi fürdő) és az Aréna út megálló is.

A Városliget története kiállítás 24 négyzetméteres pop-up könyvét “lapozgatva” megismerkedhetünk a Vajdahunyad vára, a korabeli Állatkert, a Széchenyi Gyógyfürdő, valamint a Műjégpálya történetével. A „könyvoldalakra” vetített mozgóképek a mesekönyv-illusztrációk képi világát varázsolja elénk.

A kiállítás egyik legemlékezetesebb pontja a Hősök terén látható Millenniumi emlékmű egyik fő alakjának, Gábriel arkangyalnak a méretarányos mása, hiszen eddig még senkinek nem volt lehetősége a 36 méter magas oszlopon álló szoborral szelfit készíteni!

A kiállítás aloldalán további részleteket mutatunk be az egyes állomásokról.

Kategória: Kiállítás
Nyitvatartás

A kiállítás egyórás idősávokban, péntektől vasárnapig 10:00 és 18:00 óra között látogatható. Belépés mindig egész órakor! A kiállítás egyénileg bejárható egy táblagép segítségével, amelyen a tartalmak magyar és angol nyelven egyaránt elérhetőek.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelete értelmében a Millennium Háza a járványügyi intézkedéseknek eleget téve csak a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak által látogatható. A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik. Online vásárolt jegyek esetében nem áll módunkban beengedni azt, aki nem felel meg a követelményeknek.

Helyszín

Millennium Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 1.
Go to the institution's page