A Városliget története (átmenetileg zárva)

Választható időpontokban

Jegyárak: Teljes árú belépő 1400 Ft, kedvezményes jegy 700 Ft.
A Millennium Háza A Városliget története című kiállítással várja vendégeit. A digitális technológia megoldásait alkalmazó, kiemelten gyerekbarát kiállítás célja, hogy egy interaktivitásra épülő időutazásra hívja a látogatókat.

A kiállítás 7 állomáson keresztül mutatja be a Városliget kiemelkedő szerepét Budapest fejlődésében. Utazhatunk a kontinensen elsőként, 1896-ban megnyitott Millenniumi földalatti vasúton, amely nemcsak a gyorsan fejlődő Budapest egyik büszkesége, hanem olyan műszaki, közlekedéstörténeti innováció is volt egyben, amely már megszületése pillanatában kivívta a nemzetközi érdeklődést. A vendégek a virtuális utazás során felkeresik a földalatti nevezetes megállóit. Ferenc József császár királyi kocsijában utazva feltárul előttünk a hajdani Operaház, az Állatkert, az Artézi fürdő (azaz a Széchenyi fürdő) és az Aréna út megálló is.

A Városliget története kiállítás 24 négyzetméteres pop-up könyvét “lapozgatva” megismerkedhetünk a Vajdahunyad vára, a korabeli Állatkert, a Széchenyi Gyógyfürdő, valamint a Műjégpálya történetével. A „könyvoldalakra” vetített mozgóképek a mesekönyv-illusztrációk képi világát varázsolja elénk.

A kiállítás egyik legemlékezetesebb pontja a Hősök terén látható Millenniumi emlékmű egyik fő alakjának, Gábriel arkangyalnak a méretarányos mása, hiszen eddig még senkinek nem volt lehetősége a 36 méter magas oszlopon álló szoborral szelfit készíteni!

A kiállítás aloldalán további részleteket mutatunk be az egyes állomásokról.

Kategória: Kiállítás
Rendkívüli tájékoztató

2020. november 11-től a Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete értelmében a Millennium Háza átmenetileg zárva tart a járványügyi intézkedéseknek eleget téve. A már meglévő foglalások törlésével kapcsolatban munkatársaink e-mailben fogják felvenni a kapcsolatot a foglalókkal.

Helyszín

Millennium Háza (átmenetileg zárva)
1146, Budapest, Olof Palme sétány 1.
Go to the institution's page